GÖZ KAPAĞI AMELİYATI (Blefaroplasti)
Göz kapağı ameliyatı veya blefaroplasti, göz çevresindeki sarkmış deri ve yağ dokularının cerrahi olarak çıkarılması veya yeniden şekillendirilmesi işlemidir. Yaşlanma belirtileri genellikle ilk olarak göz çevresinde fark edilmektedir. Yer çekiminin, genetik ve çevresel faktörlerin ve yaş almanın etkisiyle, üst göz kapağı cildinde sarkma ve göz altında torbalanmalar meydana gelmektedir. Bu işlem genellikle, estetik veya görsel rahatsızlıkların giderilmesi için ve göz çevresindeki genç ve dinamik bir görünüm elde etmek amacıyla uygulanmaktadır. Ancak bazı durumlarda görme alanını açmak için tıbbi amaçlar içinde gerçekleştirilebilir.
Göz kapağı yaşlanma belirtileri nelerdir?
* Kapağın doğal yapısının bozulduğu sarkmalar
* Göz altlarında torbalanma ve renk değişimi
* Üst göz kapağı düşüklüğü
* Göz kenarlarında kaz ayağı çizgileri
* Yorgun bir yüz ifadesi
Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) nasıl yapılır?
Göz kapağı estetiği öncesi hasta değerlendirildikten sonra, üst kapak blefaroplasti için gözün doğal kıvrımlı hatlarında operasyon öncesi çizimler ve ölçümler yapılır. Alt kapak estetiği ise alt kapak kirpik hattından veya göz kapağının iç tarafında bulunan kısımdan transkonjunktival adı verilen yöntemle yapılabilir.
Alt ve üst göz kapağı estetiği aynı anda yapılabilir. Gerekli durumlarda bu işlemlere kaş kaldırma ameliyatı eklenmesi sonuçların daha iyi olmasını sağlar.
Göz Kapak Ameliyatı Sonrası Bakım ve İyileşme
Göz kapak ameliyatı sonrası bakım ve iyileşme sürecinde, operasyon sonrası dönemde gözlerin şişmesini ve morarmasını azaltmak için düzenli olarak soğuk kompres uygulanması önerilir. Doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak kullanmak ve önerilen göz damlalarını kullanarak enfeksiyon riskini azaltmak önemlidir. Ayrıca, gözleri sürtmeden, ovuşturmadan ve aşırı yorucu faaliyetlerden kaçınmak, yatarken başın yüksekte olmasını sağlamak ve önerilen şekilde pansuman yapmak da iyileşme sürecinde yardımcı olabilir. Kontrol randevularına düzenli olarak gitmek ve doktorunuzun talimatlarına kesinlikle uymak önemlidir. İyileşme süreci bireysel farklılıklara bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle 1 ila 2 hafta içinde normal aktivitelere dönülebilir.
Göz kapağı estetiği ameliyatında nelere dikkat edilmelidir?
Ameliyat sonrası dönemde güneşe maruz kalmaktan kaçınılmalı ve dışarı çıkarken güneş gözlüğü kullanımı önerilmektedir.
Ameliyat sonrasında gözlerin kapanması gerekmez, hastalar günlük işlerine devam edebilirler.
Göz kapağındaki dikişler 7-8 günde alınır. Göz kapağının ince bir deriye sahip olması nedeniyle şişlik ve morluklar olabilir. Bu şişlik ve morluklar ortalama 7-14 günde tamamen geçmiş olur. Kapaktaki izler ise 3-6 ay içinde solarak neredeyse görünmez hale gelirler.
Bu siteyi kullanarak, sitede çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Çerezleri sadece trafiği analiz etmek için kullanırız. Daha Fazla Bilgi | Kabul Et ve Gizle