Randevu Al
0258 264 46 66
Her yaşta görülebilen bir hastalıktır.Fakat glokomlu hastaların % 90 ı 40 yaşın üzerindedir. Kalan % 10 luk kısım ise çocuklarda ve gençlerde görülür.
Hastada dayanılmayacak kadar göz ağrısı, baş ağrısı, gözde kanlanma, bulanık görme, görmenin azalması, ışığın hassasiyeti ve bulantı kusma gibi belirtiler görülür.
Glokom krizi olan hasta hiç vakit kaybetmeden bir doktora başvurmalıdır. Çünkü glokom krizi olan hastanın her saat gözünün biraz daha tahrip olması yani görme kaybı yaşaması anlamına gelmektedir.
Hastanın yapılan muayenesinde göz tansiyonu 25-30 civarında olması görme sinirinin tahrip olduğu ve görme alanında kayıpların oluştuğunun görülmesi glokomun çok tipik belirtileridir.
Göz tansiyonu sınır düzeyi civarında ise görme siniri sağlam görünüyorsa teşhiste güçlükler olabilir. Bu hastalar izlenmeye alınmalı ve bazı testlere başvurulmalıdır. Özellikle ailesinde glokom olanlar daha dikkatli izlenmelidirler.
Göz tansiyonunun normal düzeyi 10-20mm civa basıncı arasındadır. Glokomlu gözlerde bu oran 20 mm civa basıncı üzerine çıkar.
Kronik glokomun tedavisinde önce birtakım damlalar kullanılır. Bu damlalar göz içi basıncını düşürüyorsa hasta hayatı boyunca bu damlaları kullanmak zorundadır.